ΕΤΑΙΡΟΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Το Πρόγραμμα Circshool υλοποιείται από πέντε εταίρους:

 • III Circolo Didattico, Italy

  III Circolo Didattico, Italy

  Το III Circolo Didattico της Περούτζια προσφέρει μονοπάτια γνώσης, όπου οι στόχοι της τυπικής εκπαίδευσης συναντούν στοιχεία κάλυψης των εκπαιδευτικών αναγκών των ανθρώπων. Αυτές οι επιλογές συνιστούν ένα δίκτυο ολοκληρωμένων προτάσεων για την επέκταση του κλασικού προγράμματος του σχολείου.

  Visit website

 • SOPHIA R&I, Italy

  SOPHIA R&I, Italy

  H Sophia Research and Innovation είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δημιουργήθηκε το 2009 στη Ρώμη με στόχο την προώθηση της συμμετοχής δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών της Ιταλίας σε προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης υποστηριζόμενα κυρίως από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η SOPHIA προσφέρει υπηρεσίες συμβουλευτικής και διαχείρισης τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τοομέα και επίσης συμμετέχει σε πραγματικά προγράμματα ώστε να είναι σε επαφή με τεχνολογικές και μεθοδολογικές καινοτομίες, κυρίως, αλλά όχι αποκλειστικά στους τοεμίς της εκπαίδευσης και της κατάρτισης. Όλοι οι ιδρυτικοί εταίροι είναι έμπειροι επαγγελματίες με δεκαετίες εμπειρίας σε αυτούς τους τομείς, όπως για παράδειγμα τα ευρωπαϊκά προγράμματα, εφαρμογές των ΤΠΕ, εκπαίδευση και έρευνα, καινοτομία. Η SOPHIA εμπλέκεται σε έναν μεγάλο αριθμό χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, συμμετέχει σε ερευνητικές δράσεις, αναπτύσσει καινοτόμες πλατφόρμες για μαθησιακές δραστηριότητες, μεθοδολογίες και προσεγγίσεις κατάρτισης αλλά και στις δράσεις αξιολόγησης ή διασφάλισης ποιότητας προγραμμάτων.

  Visit website

 • Albert & Friends Instant Circus, UK

  Albert & Friends Instant Circus, UK

  Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που προσφέρει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων φυσικής αγωγής που έχει ως στόχο να οικοδομήσει και να εμπνεύσει την απόκτηση ειδικών δεξιοτήτων μέσω της ολοκλήρωσης του δυναμικού των ατόμων. Σκοπός του προγράμματος είναι να αναδείξει τις θετικές συνέπειες της εκμάθησης των δεξιοτήτων του τσίρκου στο άτομο, μέσω της οικοδόμησης αυτοεκτίμησης και αυτοελέγχου, μεγεθύνοντας την κατανόηση και την πρόσληψη του εαυτού.

  Visit website

 • Università di Patras, Ellas

  Università di Patras, Ellas

  Πανεπιστήμιο Πατρών Το Πανεπιστήμιο Πατρών ιδρύθηκε το 1964 και η δημιουργία του συνετέλεσε και εξακολουθεί να συντελεί στην αποκέντρωση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, στην καινοτόμα δραστηριότητα σε γνωστικό και σε ερευνητικό επίπεδο και στην πνευματική, επιστημονική, πολιτιστική και οικονομική άνθηση της πόλης. Το 2013, στο Πανεπιστήμιο Πατρών εντάχθηκε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας.      Η Πανεπιστημιούπολη εκτείνεται στο Ρίο, μία κωμόπολη που βρίσκεται περίπου 8χμ. βορειοανατολικά της πόλης των Πατρών. Η τοποθεσία της επιτρέπει την επαφή με έναν πλούσιο φυσικό περίγυρο και προσφέρει μία μαγευτική θέα στον Πατραϊκό Κόλπο. Στην Πανεπιστημιούπολη Πατρών εντάσσονται 24 τμήματα που καλύπτουν σχεδόν ολόκληρο το φάσμα των επιστημών, τόσο των θετικών όσο και αρκετών θεωρητικών. Επιπλέον, στο Πανεπιστήμιο Πατρών υπάγονται και 3 τμήματα στεγαζόμενα σε κτίρια που βρίσκονται στον αστικό ιστό του Αγρινίου.      Το Πανεπιστήμιο Πατρών κατατάσσεται στην τρίτη θέση ανάμεσα στα υπόλοιπα ελληνικά πανεπιστήμια από άποψη φοιτητικού δυναμικού, διδακτικού, διοικητικού και λοιπού προσωπικού, αριθμού τμημάτων και απονεμομένων τίτλων σπουδών. Επιπλέον, έχει καταξιωθεί στη διεθνή κοινότητα για την πρωτοποριακή έρευνα που διεξάγει τόσο σε τομείς των θετικών επιστημών όπως είναι το Περιβάλλον, η Υγεία, η Βιοτεχνολογία, η Μηχανική, η Ηλεκτρονική, η Πληροφορική και οι Βασικές Επιστήμες, όσο και σε τομείς των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών όπως είναι η Διαλεκτολογία, η Φιλοσοφία και οι Παιδαγωγικές Επιστήμες. Τέλος, ένας αριθμός τμημάτων, εργαστηρίων και κλινικών έχουν αναγνωριστεί από διεθνείς επιτροπές ως Κέντρα Αριστείας. Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία Το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία ιδρύθηκε το 1982 ως Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών και μετονομάσθηκε το 2005 μετά από την έγκριση του αιτήματος του Τμήματος και τη σύμφωνη γνώμη της Συγκλήτου με σχετικό Προεδρικό Διάταγμα. Ο σκοπός του Τμήματος είναι η παροχή πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στους παιδαγωγούς της προσχολικής ηλικίας και η ανάπτυξη της έρευνας στις Επιστήμες της Εκπαίδευσης και της Αγωγής. Στο πρόγραμμα μαθημάτων αποτυπώνεται η προσπάθεια να δίνονται στους φοιτητές τα απαραίτητα εφόδια αφενός για την απόκτηση της επιστημονικής ταυτότητας του παιδαγωγού με ειδίκευση στην προσχολική αγωγή και αφετέρου του πτυχιούχου των Ανθρωπιστικών Επιστημών που θα είναι έτοιμος να οδηγηθεί στις μεταπτυχιακές σπουδές και στην έρευνα. Το Τμήμα διαθέτει Bιβλιοθήκη, Eργαστήρια Πληροφορικής, Εκπαίδευσης, Αισθητικής Αγωγής, σειρά από οπτικοακουστικά μέσα, τεχνολογικό υλικό, κλπ.

  Visit website

 • European Institute for Development and In-Service Training, Belgium

  European Institute for Development and In-Service Training, Belgium

  Το EURIDIT είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει ιδρυθεί στις Βρυξέλλες σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία για τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς με αντικείμενο το συντονισμό της κατάρτισης, της έρευνας, της συμβουλευτικής, της τεχνικής βοήθειας, της εθνικής και υπερεθνικής συνεργασίας αλλά και την προετοιμασία εργαλείων διαχείρισης, συνδυάζοντας προγραμματισμό και σχεδιασμό, μέσω της συνεργασίας με τις δομές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και χρησιμοποιώντας σύγχρονα αναλυτικά εργαλεία που παρέχουν μια λεπτομερειακή ανάλυση των τοπικών αναγκών.

  Visit website

News (in english)

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ

 • Brochure 1

  Brochure 1

  ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΔΙΑΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΦΥΛΛΑΔΙΩΝ ΤΟΥ CIRCSHOOL: ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

  >>>

 • Video

  ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΜΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ.

  >>>

 • Brochure 2

  Brochure 2

  ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΔΙΑΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΦΥΛΛΑΔΙΩΝ ΤΟΥ CIRCSHOOL: ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

  >>>

 • Bookmark

  Bookmark

  ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟ CIRCSHOOL ΣΤΟΝ ΦΥΛΛΟΜΕΤΡΗΤΗ ΣΑΣ

  >>>

 • Brochure 3

  Brochure 3

  ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΔΙΑΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΦΥΛΛΑΔΙΩΝ ΤΟΥ CIRCSHOOL: ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟ

  >>>